Πέμπτη 19 Ιουλίου 2007

Όχι εκπτώσεις στη νοημοσύνη μας!!!

Γατάκια μου, καλημέρα.
Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις και λέω να πούμε δύο λογάκια γι’ αυτό το… παραμύθι. Δεν ξέρω εσείς, αλλά εγώ το θεωρώ πολύ μεγάλη υποκρισία για τον καταναλωτή όλο αυτό το δήθεν… εκπτωτικό κλίμα που στήνετε αυτές τις μέρες στην αγορά. Δεν θα πω πολλά, απλώς θα συμφωνήσω απόλυτα με τα όσα έγραψε ο… πελάτης στο blog του, pelatis.blogspot.com. «Τι περίεργο, οι εκπτώσεις ξεκινούν όταν ο εν δυνάμει καταναλωτής κάνει χρήση της κανονικής του άδειας και βρίσκεται σε κάποια παραλία και τελειώνουν ακριβώς όταν επιστρέφει και πάλι σπίτι του. Σύμφωνοι, δεν απουσιάζουν όλοι όλο αυτό το διάστημα ούτε όλοι πηγαίνουν διακοπές. Αλλά αυτοί που δεν έχουν χρήματα για διακοπές, συνήθως δεν έχουν χρήματα και για αγορές. Και ρωτώ εγώ λοιπόν, σε ποιους απευθύνεται η αγορά με την εφαρμογή των εκπτώσεων κατά το χρονικό αυτό διάστημα; Τι προσδοκούν οι επιχειρηματίες από αυτό το «παραμύθι» το οποίο συντηρείται με τις ευλογίες του υπουργείου Ανάπτυξης; Και εάν προσδοκούν πραγματικά να τονώσουν την αγορά, γιατί «κρύβουν» το καλό εμπόρευμα, γιατί «εξαφανίζουν» τα συνήθη νούμερα των ρούχων και γιατί, εν τέλει, ο έρμος καταναλωτής -εάν υποθέσουμε ότι περιμένει τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου να ψωνίσει τα καλοκαιρινά του- δεν μπορεί να βρει τίποτα της προκοπής κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων; Ωστόσο, όσοι αναζητήσουμε την τύχη μας αυτήν την περίοδο θα συναντήσουμε πολλά στραβά και ανάποδα. Ψευτοεκπτώσεις, υπέρογκες παλαιές τιμές και πολλά τεχνάσματα από πολλές επιχειρήσεις που θέλουν να βάλουν... χέρι στην τσέπη μας. Ας καταγγείλουμε επιτέλους τους κακούς επαγγελματίες, ώστε να καταλάβουν ότι εμείς δεν κάνουμε εκπτώσεις στη νοημοσύνη μας!».

Με την… Παιδεία τι έγινε, ρε μάγκες; «Εκπτώσεις» γίνονται εκεί ή μήπως το κλείσαμε το μαγαζί καλοκαιριάτικα; Απ’ ό,τι βλέπω πάντως από τη φωτό που μου στείλατε, μάλλον η Παιδεία… ξεπουλάει!!!

Κέφι, χορός, τραγούδι…

Απ’ ό,τι κατάλαβα, για κάποια γατάκια τελείωσε η εξεταστική και τώρα αρχίζει το καλοκαίρι. Για πάρτε μια γεύση από την ψυχολογία τους μέσω του ceid-eleos.blogspot.com. «Επειδή ήδη έχουν αρχίσει να βγαίνουν διάφορα αποτελέσματα της εξεταστικής, προτείνω για να μη μας πάρει από κάτω, να τραγουδήσουμε. Πάμε όλοι μαζί ρυθμικά...ένα δύο τρία και… Κι όπως θα βλέπω τους βαθμούς, εσύ αν θέλεις κράτησέ με, κι εκεί επάνω στα προκάτ, αποτελείωσέ μεεεεε...Πάμε και το άλλο το σουξεδάκι... Tο iPod που μου έπεσε απ' τα χέρια, όχι δεν γίνεται, δεν είναι δυνατόν, εγώ που νόμιζα πως είχα γράψει δέκα, τώρα στη λίστα να βλέπω μόνο four».

«Φωτιά παντού… Φοβάμαι…»

Χθες είχαμε την απορία της μικρής Έρης, σήμερα σας παραθέτω τον προβληματισμό της Ξένιας έπειτα και από τη χθεσινή φωτιά στον Υμηττό μέσα από το acmyblog.blogspot.com. Πραγματικά συγκλονιστικό. Για δείτε…
«Φωτιά, παντού καπνός και ανησυχία!Ποιος ασυνείδητος πέταξε ένα τσιγάρο και έπιασε φωτιά, ε, ποιος; Από τα παράθυρα φαίνεται μόνο καπνός. Η φωτιά θα έρθει σύντομα εδώ, στο δάσος, δίπλα από το σπίτι της γιαγιάς μου. Είμαι τρομοκρατημένη, όπως όλοι εδώ μέσα. Οι πυροσβέστες προσπαθούν να τη σβήσουν, μα φυσάει και ο αέρας τους την παίρνει. Έχουμε κλείσει όλα τα παράθυρα, για να μην εισπνέουμε τον καπνό.Φοβάμαι! Φοβάμαι! ΦΟ-ΒΑ-ΜΑΙ!!! Αχ, Θεούλη μου, βοήθεια! *Η Ξένια είναι 9 χρονών, μαθήτρια της Γ' Δημοτικού».
Κοίτα που δεν βλέπω να κάνουμε διακοπές φέτος. Οι… βρωμοπόντικες έχουν βαλθεί να κάψουν όλη την Ελλάδα για να χτίσουν βίλες… Δεν θα τους περάσει όμως… Θα μας βρουν μπροστά τους…

Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον τις… μεγάλες αλήθειες της Μίρκας στο triantafilenia.pblogs.gr

Σας παραθέτω, λοιπόν, σήμερα το πρώτο από τα τρία μέρη, όπως χώρισα το συγκεκριμένο κομμάτι.

Η διαφορά μεταξύ ιδιοφυΐας και βλακείας είναι ότι η ιδιοφυΐα έχει όρια.Φυσικά και υπάρχει πολλή γνώση στα πανεπιστήμια. Οι πρωτοετείς φέρνουν λίγη, οι τελειόφοιτοι δεν παίρνουν πολλή κι έτσι η γνώση συσσωρεύεται.
Ο καλύτερος τρόπος για να κρατάς το λόγο σου είναι να μην τον δίνεις.
Μην κρατάς αρνητική στάση λέγοντας:.Δεν θα επιτύχω, δεν θα επιτύχω.. Προτιμότερη είναι η θετική στάση: Θα αποτύχω, θα αποτύχω. Όσο απλό είναι να περιπλέξεις τα πράγματα τόσο περίπλοκο είναι να τα απλοποιήσεις. Αρχιτεκτονική είναι η τέχνη να χαραμίζεις χώρο.
Όταν ένας άντρας ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου στη σύζυγό του, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Ή είναι καινούρια σύζυγος ή είναι καινούριο το αυτοκίνητο.
Καταλαβαίνεις ότι γέρασες από τη στιγμή που τα κεριά κοστίζουν περισσότερο από την τούρτα.
Οι ληστές ζητούν ή τα λεφτά ή τη ζωή σου. Οι γυναίκες και τα δύο.
Το μόνο κοινό που έχουν το «National Geographic» και το «Playboy» είναι ότι σου επιτρέπουν να δεις πολλά μέρη που ποτέ δεν θα επισκεφτείς.


7 σχόλια:

Ο ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ είπε...

Πάρε το λεωφορείο…πάρε ποδήλατο…άλλαξε εσύ την κατάσταση!!!!

Αν μένεις στην Ανατολική Θεσσαλονίκη θεωρητικά θα μπορούσες να κάνεις όλες σου τις μετακινήσεις με ποδήλατο, όταν βέβαια η δουλεία σου είναι στο κέντρο.
Θεωρητικά πάντα, γιατί αν αποφασίσεις να πάρεις οποιαδήποτε άλλη οδό πλην της πλακόστρωτης παραλιακής, βάζεις την ζωή σου σε κίνδυνο….
Αυτό το διαρκές στρες έζησα πριν μερικά χρόνια όταν αποφάσισα να καταργήσω και το λεωφορείο του ΟΑΣΘ και να πηγαίνω στη δουλειά μου με το ποδήλατο.

Την πρώτη ημέρα έκανα μια απόπειρα να πάω από τις οδούς Παπαναστασίου, Στρατού κλπ…φυσικά δεν υπήρχε καμιά πρόβλεψη σε κανένα σημείο για ποδήλατο. Το χειρότερο όμως ήταν η τραγική συμπεριφορά των οδηγών Ι Χ που θεωρούσαν καλό όταν με πλησίαζαν να κορνάρουν, υποτίθεται για το καλό και των δύο μας.
Την επόμενη μέρα δοκίμασα να κατέβω από την 25ης Μαρτίου μέχρι το Μέγαρο Μουσικής και μετά από την Παραλιακή μέχρι την Πλατεία Αριστοτέλους…τα πράγματα χειρότερα. Από την μία τα ίδια κορναρίσματα και θυμωμένα προσπεράσματα των οργισμένων γιωταχίδων σε εμένα τον φτωχό και χωρίς στάτους ποδηλάτη…Απο την άλλη ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να μπουν στη Μαρτίου από τις κάθετες οδούς και ο οπτικός τους έλεγχος αγνοούσε την ύπαρξη ποδηλάτων στον ορίζοντα και έψαχνε μόνο φιγούρες αυτοκινήτων… Αφού είδα τον χάρο με τα μάτια μου από μια κατά τα φαινόμενα πλούσια με τζιπ και κινητό κυρία ..αποφάσισα ότι ο μόνος τρόπος να επιβιώσω ήταν να κατεβαίνω από τα στενά στην παραλία, ανεβάζοντας και άλλο τον χρόνο αλλά και την απόσταση από την εργασία μου.

Όσο και να θες λοιπόν να χρησιμοποιήσεις ποδήλατο η πόλη είναι εχθρική…αυτό όμως μπορεί να αλλάξει !!!

Ακούω ότι πόλεις σαν το Παρίσι κάνουν δίκτυα ενοικίασης ποδηλάτων (σε χαμηλές τιμές) για να βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των πολιτών τους.
Εμείς εδώ είμαστε πολύ πίσω ακολουθώντας το δόγμα << κάθε κάτοικος ένα αυτοκίνητο και όλοι μαζί στο μποτιλιάρισμα>>
Έξυπνα λοιπόν μέσα μαζικής μεταφοράς και ποδήλατα θα κάνουν την πόλη και τη ζωή μας όμορφη, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα εμείς να αλλάξουμε νοοτροπία, αφήνοντας το Ι Χ και μετά να μας ακολουθήσει δυσκίνητο κράτος!!!

agriogata είπε...

Hdh exo merimnhsei na dhmosieytei tis epomenes hmeres sthn efhmerida... Tha parakaloysa pantos mikrotera kommatia etsi oste na mhn anagkazome na ta kopso gia na mporeso na ta dhmosieyso... Eyxaristo...
Me ektimhsh h agriogata...

Ο ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ είπε...

ok ευχαριστώ για το βήμα!!!

Ο ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ είπε...

ΟΧΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ
Τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις Ελλάδας-Κύπρου δεν κατάφεραν τίποτα ουσιαστικό, στην κατεύθυνση της αποχώρησης των τούρκων στρατιωτών και εποίκων από το νησί.
Μήπως κάτι πρέπει να αλλάξει στην πολιτική μας;
Μήπως η πολιτική στήριξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή της πορείας δεν μας αποφέρει τίποτα;
Η Τουρκία με την εισβολή της έχει καταπατήσει την διεθνή νομιμότητα, αντί να τους στηρίζουμε ας τους στριμώξουμε με μια πιο ενεργητική πολιτική με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ.
Αλήθεια τι έγινε το ενιαίο αμυντικό δόγμα;
Τι έγινε η περήφανη εξωτερική μας πολιτική;

Πρώτο βήμα είναι να ταράξουμε τα νερά θέτοντας προϋπόθεση για ένταξη της Τουρκίας την αποχώρηση του κατοχικού στρατού και των εποίκων από την Κύπρο, με τις σχετικές αποζημιώσεις φυσικά !!!
ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ !!!

Το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ… δεν φτάνει για την Κύπρο
Ουσιαστικό είναι το ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ !!!

alext είπε...

χα χα χα ρε "περιεργε" για δοκιμασε να βαλεις αυτοκολητα prada ή
loui Viton στο ποδηλατο και θα σε προσεξει η κυρια με το τζιπ

Ανώνυμος είπε...

Good dispatch and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Gratefulness you seeking your information.

Ανώνυμος είπε...

Sorry for my bad english. Thank you so much for your good post. Your post helped me in my college assignment, If you can provide me more details please email me.