Τρίτη 17 Ιουλίου 2007

Ανεβαίνει η βενζίνη, ώρα για… άλογο

Γατάκια μου καλημέρα…

Καλή εβδομάδα… Την Κυριακή που μας πέρασε, είπα να πεταχτώ μια βόλτα στην Επίδαυρο (εκπληκτικό μέρος). Δεν συνηθίζω να κινούμαι με οχήματα, αλλά για να φτάσω στην Επίδαυρο δεν μπορούσα να το κάνω ποδαράτα. Ακόμα στον Ισθμό θα ήμουν… Με αφορμή λοιπόν αυτό το ταξιδάκι λέω να πιάσω στα νύχια μου το θέμα των καυσίμων για το οποίο με κάλυψε απόλυτα ο φίλος-η στο megaleio.blogspot.com.
«Ήμαρτον, Έλεος, όπα ρε παιδιά πόσο θα πάει πια αυτή η βενζίνη; Κάτι πρέπει να γίνει, είναι δυνατόν να είναι τόσο ακριβή η βενζίνη σε σχέση με τα μισθά μας; Ένας εργαζόμενος που παίρνει λίγο πάνω από το βασικό περίπου (700 ευρω, δλδ όσα παίρνουν όλοι οι πτυχιούχοι στην Ελλάδα) είναι δυνατόν να κινεί το όχημά του κάθε μέρα; Και ερωτώ αν χρειαζόμαστε 200 ευρω το μήνα μόνο στα καύσιμα για το όχημά μας τότε πώς θα αγοράσουμε τα "καύσιμα" για να φάμε ρεεεεε; Λοιπόν επειδή είναι όλοι λαμόγια εγώ προτείνω το άλογο. Ναι άλογο. Γιατί όχι; Κάνεις μια επένδυση 15,000 ευρώ και τρώει μόνο άχυρα και πίνει νεράκι το καημένο, σε πάει γρήγορα στον προορισμό σου, δε χρειάζονται κράνη και ζώνες ασφαλείας, δεν πληρώνεις για να παρκάρεις, δεν καταστρέφει την ατμόσφαιρα, και δε χρειάζεται ανανέωση διπλώματος οδήγησης. Βέβαια σε περίπτωση τράκας έχει ακριβά "ανταλλακτικά".Βέβαια μπορούν τα άλογα πέρα από ατομικό μέσο μεταφοράς να γίνουν και μαζικό μέσο μεταφοράς για να διευκολυνθούμε όλοι. Έτσι λοιπόν λέω να επιστρέψουμε στα παλιά και να αγοράσουμε όλοι άλογα. μήπως γνωρίζει κανείς κάνα σχετικό νόμο σχετικά με την κίνηση των αλόγων στους δρόμους;».

Πολύ καλή την βλέπω την ιδέα αντικατάστασης των αυτοκινήτων με τα άλογα. Και το καλοκαίρι άμα λάχει τα κάνουμε και… τζετ σκι!!!

Η μεγάλη ανησυχία
της μικρής Έρης

Είναι αλήθεια πως αρκετές φορές από το στόμα ενός μικρού παιδιού βγαίνουν μεγάλες… αλήθειες. Καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα πράγματα απ’ ότι νομίζουμε και ανησυχούν πολύ περισσότερο για όσα συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας… Δείτε λίγο το σχετικό κομμάτι από το endeaneos.blogspot.com και θα καταλάβετε… «Η Έρη πλησιάζει τα επτά. Μέχρι πριν λίγους μήνες, έμενε με τους γονείς στους Αμπελόκηπους. Τώρα μένει στο Ηράκλειο της Κρήτης. Χτες το μεσημέρι, πίνοντας καφέ και φιλοξενώντας τους γονείς της κάπου στην Αθήνα, μια Έρη γεμάτη αγωνία, ρωτούσε τη μάνα της τηλεφωνικά αν είναι καλά, αν μπορεί να αναπνεύσει! Στο ερώτημα: «Γιατί Έρη μου τα λες αυτά; Γιατί ανησυχείς;», η επτάχρονη από το Ηράκλειο απάντησε: «Η εφημερίδα που αγόρασε σήμερα ο παππούς, γράφει πως, η Αθήνα μένει χωρίς οξυγόνο»!...»

Για να μην… ξεχνιόμαστε

Γράφει ο «politikanits» στο blog του (politikantis.blogspot.com), έτσι για νας μην ξεχνιόμαστε:
«Την αναστολή κατεδάφισης αυθαιρέτων που βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις και δάση, έως ότου καταρτιστούν οι δασικοί χάρτες, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσαν την Παρασκευή (7/6) στη Βουλή οι υπουργοί Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης και Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Μπασιάκος.Σημείωση Στάθη: Στις 5 Ιουνίου ήταν η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Ο Πρωθυπουργός μίλησε σχετικά, αναφέροντας την ευαισθησία της κυβέρνησης για το περιβάλλον. Άξιος ο μισθός τους».

Και τα τρία γκολ ήταν υπέροχα… Το ένα καλύτερο από το άλλο!!!

Από την πρώτη ημέρα που δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη στήλη, η παρέα της «αγριόγατας» μεγάλωσε. Πολλοί από σας γίνατε φανατικοί αναγνώστες μας και πήρατε θέση σε διάφορα θέματα που θίξαμε. Και σας ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό. Εδώ θα έχετε τη δυνατότητα να μας γράψετε ότι γουστάρετε…

Ένας από τους πρώτους οπαδούς του blog μας, άρθρο του φιλοξενήθηκε στα πρώτα φύλλα της εφημερίδας, «ο περίεργος», μας έστειλε κάτι πολύ ενδιαφέρον… Για δείτε:

«ΣΧΕΤΙΚΟ...Διάβασα στον Ελεύθερο Τύπο ότι η Ισπανική κυβέρνηση εξετάζει να δώσει 2500 ευρώ για κάθε νεογέννητο …Είναι προφανές ότι οι Ισπανοί σέβονται, αγωνιούν και προνοούν για το μέλλον του έθνους τους, σε αντίθεση με την αδιαφορία των δικών μας πολιτικών.Πρόταση-αίτημα του περίεργου, είναι να δεσμευτούν τώρα πριν τις εκλογές όλα τα κόμματα, ότι ο πρώτος νόμος που θα ψηφιστεί στη νέα βουλή, θα δίνει σε κάθε ζευγάρι Ελλήνων 2500 ευρώ για κάθε παιδί που θα φέρνουν σε αυτό τον απαιτητικό κόσμο.Που θα βρουν τα χρήματα ;Αν το θέλουν θα τα βρουν, είναι θέμα επιβίωσης !!!Μπορούμε να κάνουμε προσπάθεια και να τους πιέσουμε να δεσμευτούν Κάνουμε το αίτημα με κάθε μέσο γνωστό!».


2 σχόλια:

alext είπε...

αυτα με τα 2500 ευρω ειναι το τυρακι οταν εγω με ενα παιδι για να βγω δουλευουμε και οι δυο
με παραπανω παιδια τι πρεπει να γινει?
αντε και κανεις παραπανω αφου μεθοδευουν την καταργηση των οριων για τις γυναικες(μειωμενη στα 50 & πληρη στα 55)ποιος θα τα μεγαλωσει οι φιλιπινεζες και οι βουλγαρες ή θα ερθουν ο Γιακουματος με τον Παπαντωνιου να τα διαβαζουν

Υ.Σ φωτογραφιες πως μπορω να σου στελνω ?

agriogata είπε...

Phra hdh to koyiz soy kai tha dhmosieytei tis epomenes hmeres kai sthn efhmerida... Photo mporeis na stelneis sto email...

agriogata2007@gmail.com

eyxaristo kai pali gia ta sxolia soy kai to endiaferon poy deixneis...