Κυριακή 22 Ιουλίου 2007

Πάρε ποδήλατο και… άλλαξε εσύ την κατάσταση!

Γατάκια μου καλημέρα…

Εδώ ο κόσμος καίγεται, αλλά εγώ λέω να πάω σήμερα για… ποδήλατο. Θα ασχοληθώ λίαν συντόμως και πάλι με τους… ανύπαρκτους. Βρήκα πολύ ενδιαφέρον θέμα αυτό του «περίεργου στο «o-periergos.blogspot.com» και είπα να σας το μεταφέρω…
«Αν μένεις στην Ανατολική Θεσσαλονίκη θεωρητικά θα μπορούσες να κάνεις όλες σου τις μετακινήσεις με ποδήλατο, όταν βέβαια η δουλεία σου είναι στο κέντρο.
Θεωρητικά πάντα, γιατί αν αποφασίσεις να πάρεις οποιαδήποτε άλλη οδό πλην της πλακόστρωτης παραλιακής, βάζεις την ζωή σου σε κίνδυνο… Αυτό το διαρκές στρες έζησα πριν μερικά χρόνια όταν αποφάσισα να καταργήσω και το λεωφορείο του ΟΑΣΘ και να πηγαίνω στη δουλειά μου με το ποδήλατο.
Την πρώτη ημέρα έκανα μια απόπειρα να πάω από τις οδούς Παπαναστασίου, Στρατού κλπ…φυσικά δεν υπήρχε καμιά πρόβλεψη σε κανένα σημείο για ποδήλατο. Το χειρότερο όμως ήταν η τραγική συμπεριφορά των οδηγών Ι Χ που θεωρούσαν καλό όταν με πλησίαζαν να κορνάρουν, υποτίθεται για το καλό και των δύο μας. Την επόμενη μέρα δοκίμασα να κατέβω από την 25ης Μαρτίου μέχρι το Μέγαρο Μουσικής και μετά από την Παραλιακή μέχρι την Πλατεία Αριστοτέλους…τα πράγματα χειρότερα» αναφέρει μεταξύ άλλων ο «περίεργος» και καταλήγει: «Αφού είδα τον χάρο με τα μάτια μου από μια κατά τα φαινόμενα πλούσια με τζιπ και κινητό κυρία ..αποφάσισα ότι ο μόνος τρόπος να επιβιώσω ήταν να κατεβαίνω από τα στενά στην παραλία, ανεβάζοντας και άλλο τον χρόνο αλλά και την απόσταση από την εργασία μου. Όσο και να θες λοιπόν να χρησιμοποιήσεις ποδήλατο η πόλη είναι εχθρική…αυτό όμως μπορεί να αλλάξει !!! Έξυπνα λοιπόν μέσα μαζικής μεταφοράς και ποδήλατα θα κάνουν την πόλη και τη ζωή μας όμορφη, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα εμείς να αλλάξουμε νοοτροπία, αφήνοντας το ΙΧ και μετά να μας ακολουθήσει δυσκίνητο κράτος!».

Το αγαπημένο μου Τ-shirt

Στο blogmeanyway.blogspot.com μπορεί κανείς να βρει «ψαγμένους» προβληματισμούς και σκέψεις. Δείτε μία από αυτές… «H γενιά των βαθυστόχαστων συνθημάτων είναι εδώ! Τη ζω! Ενίοτε με επηρεάζει κιόλας.. Πριν λίγους μήνες η κολλητή μου, μου έκανε δώρο ένα μπλουζάκι σε κίτρινο χρώμα που έγραφε μπροστά "Love is the name. Sex is the game. Forget the name and play the game". Ωστόσο, ένας φίλος μου, μου χάρισε πριν δυο μέρες ένα μαύρο t-shirt που γράφει πάνω "Drink till he is cute!". Και τα δυο είναι υπέροχα διπλωμένα και τοποθετημένα στην ντουλάπα μου. Και σας ρωτάω! Ποιο από τα δυο να προτιμήσω; Να το πάω βάση χρώματος ή συνθήματος; Μάλλον και τα δυο θα μείνουν εκεί...». Προτείνω… δαγκωτό κίτρινο.

Η δική μου πρόταση: «Σταματήστε τον πόλεμο ΤΩΡΑ και κάντε έρωτα!!!»

Θέλει… μαγκιά για μια συγνώμη

Έχεις καταλάβει το λάθος σου; Πες μια συγνώμη κι ας πάει… στράφι. Ρίξτε μια ματιά στο whiteran.blogspot.com. Αξίζει πραγματικά… Πόσο δίκιο έχει ο φίλος…
«Καμιά φορά κάνουμε πράγματα ή λέμε κουβέντες που χωρίς να το καταλάβουμε (και σαφώς χωρίς να είναι η πρόθεση μας αυτή…) πληγώνουν τους άλλους…
Υπάρχει μια λέξη που όταν την προφέρεις, εάν πραγματικά την εννοείς μπορεί αν όχι να φτιάξει τα πράγματα, σίγουρα να τα βελτιώσει.. είναι μια λεξούλα με εφτά γράμματα και με πολύ μεγάλη σημασία… «Η Συγνώμη». Κάποιοι – ανόητοι – το θεωρούν σαν δείγμα αδυναμίας το να ζητήσεις συγνώμη… ενώ κάποιοι άλλοι –ακόμα πιο ανόητοι- νομίζουν ότι με ένα συγνώμη μπορούν να σβήσουν κάθε βλακεία…». Αξίζει πάντως να το διαβάσετε όλο το κομμάτι…

Έλαβα ένα εκπληκτικό e-mail από τον alext, το οποίο αξίζει πραγματικά να δοκιμάσετε…
Απαντήστε τι φταίει για τις φωτιές και βρείτε την πολιτική σας ταυτότητα.

Α. Φταίει η ψηλή θερμοκρασία και ότι εμφανίστηκαν πολλές φωτιές μαζί.
Β. Φταίει η συντηρητική πολιτική της Δεξιάς που έχει αποδιοργανώσει την πυροσβεστική.
Γ. Φταίει ο λαϊκισμός και η στείρα προσκόλληση σε κατεστημένες νοοτροπίες που έχει αναγάγει την προστασία του περιβάλλοντος σε θέσφατο και δυσχεραίνει την ανάπτυξη και την πορεία προς το μέλλον.
Δ. Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ως κυβερνήσεις προσπάθησαν να αναθεωρήσουν το άρθρο 24 και να τακτοποιήσουν νομοθετικά τους καταπατητές δασικών εκτάσεων. Οπότε τα καίνε γιατί ξέρουν ότι θα γίνει η δουλειά τους και δεν θα τους κυνηγήσει κανένας.

Απαντήσεις

Α. Είστε Νέα Δημοκρατία. Κερδίζετε μια γιγαντοαφίσσα του Πολύδωρα.
Β. Είστε ΠΑΣΟΚ. Συγχαρητήρια. Είστε τόσο ΠΑΣΟΚ που ξεχνάτε ότι και στην προηγούμενη κυβέρνηση τα ίδια δάση καιγόντουσαν και η ίδια πυροσβεστική προσπαθούσε να τα σβήσει.
Γ. Είστε σοβαρός εκσυγχρονιστής. Θα μπορούσατε να είστε και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με την ίδια ευκολία.
Δ. Μα καλά είναι άποψη αυτή; Με τέτοιους τύπους σαν και εσάς που θυμούνται το παραμικρό, πώς θα πάει μπροστά ο τόπος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: