Σάββατο 28 Ιουλίου 2007

«Όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η γη με ζωγραφιά»

«Πολύ με πίκρανες ζωή, μακριά θα φύγω ένα πρωί,
θ' ανέβω σ' ένα αεροπλάνο, να δω τον κόσμο από κει πάνω.
Όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η γη με ζωγραφιά,
και συ την πήρες σοβαρά και συ την πήρες σοβαρά…»
Γατάκια μου, καλημέρα…

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε στο Διαδύκτιο ένα εκπληκτικό βίντεο που είχε γυρίσει ο αδικοχαμένος συγκυβερνήτης του Canadair, Δ. Στοϊλίδης. Πραγματικά συγκλονιστικό. Δείχνει όλη αυτήν την υπερπροσπάθεια που καταβάλουν αυτά τα παλικάρια για να σβήσουν τις φωτιές, που κάποιοι αλήτες έβαλαν για να αντικαταστήσουν το δάσος με τσιμέντο. Διάβασα διάφορα σχόλια επί του θέματος, αλλά αυτό που είδα στο blog: toatomo.blogspot.com δεν είναι απλώς συγκινητικό. Είναι εξαιρετικό με όλη τη σημασία της λέξης.
«I walk alone». «Αυτό λέει η μουσική που επέλεξε για να “επενδύσει” το βίντεο που είχε γυρίσει τον Μάιο ο άτυχος συγκυβερνήτης Δ. Στοϊλίδης του Canadair CL-415, που κατέπεσε στην Εύβοια στις 23/7/07. Φίλε, έτσι είναι εκεί πάνω, είσαι μόνος, εσύ και τα φτερά σου. Αυτή είναι η μαγεία του αέρα, ξέρω ότι την αγάπησες, το δείχνει αυτό που μας άφησες, το είδαμε στα μάτια σου έστω και στη φωτογραφία.
Καλό ταξίδι, φίλε και σε ευχαριστούμε για όλα αυτά που έκανες για μας, για τη γερή κλωτσιά που ο θάνατός σου και του συναδέλφου σου έδωσε στις αναίσθητες συνειδήσεις μας...
Εμείς θα συνεχίσουμε να πετάμε, απλώς την άλλη φορά, εκεί "πάνω" θα έχουμε στην παρέα στο κόκπιτ δύο ακόμα, τον Γιάννη και τον Δημήτρη. Γεια σας παιδιά, για δικό μου τελευταίο αντίο δεν μπόρεσα να βρω τίποτε καλύτερο από το τραγούδι του Κώστα Χατζή «Απ' τ' αεροπλάνο», ένα από τα τραγούδια που θα αγγίζουν πλέον μόνο τις ψυχές σας».

KΟΥΙΖάκι: Ποιος πολιτικός ανέβαλε συνέντευξη σε ένδειξη πένθους για τους δύο αδικοχαμένους πιλότους, αλλά το ίδιο βράδυ σε συναυλία στο Ηρώδειο ήταν πρώτο τραπέζι… πίστα;

.................................................

Νομοτελειακώς, δηλαδή…

Το όνομα του blog: «Τα φαινόμενα απαιτούν». Συγγραφέας αυτού ο «Βαγγελάκας». Διεύθυνση: vangelakas.blogspot.com. Το θερμόμετρο στα ύψη, τα aircodition στο… φουλ και η κατανάλωση υγρών σπάει όλα τα ρεκόρ. Γράφει λοιπόν ο «Βαγγελάκας» επί του θέματος: Η προστασία τού περιβάλλοντος είναι ζήτημα δημοκρατίας. Παρακαλείσθε επίσης να κάνετε «πιπί» λίγο πριν να αρχίσετε τις διαχύσεις, άτινες πάντοτε οδηγούν στις χύσεις. Μην ταλαιπωρείτε το μυαλό σας, προσπαθώντας να καταδείξετε πόσο τέλεια είναι η… ρεπουμπλικανία!».

Στα ύψη η κατανάλωσης ύδατος αυτές τις μέρες

..................................................

Απρόσμενη συνάντηση

Το βρήκαμε στο xjokes.blogspot.com. Πολύ δυνατό ανεκδοτάκι… «Ένας 40άρης οικογενειάρχης ψωνίζει στο σούπερ μάρκετ. Κάποια στιγμή παρατηρεί μια εντυπωσιακή ξανθιά και ασυναίσθητα τη χαζεύει. Η ξανθιά του γυρίζει το βλέμμα. Την ξανακοιτάζει πιο έντονα, τον κοιτάζει και αυτή. Αυτό τραβάει κάμποση ώρα και αποφασίζει να της μιλήσει: «Συγνώμη», της λέει, «μήπως γνωριζόμαστε;». «Βέβαια», του απαντάει. «Ένα από τα παιδιά μου είναι δικό σας!». Ο τύπος σαστίζει, σκέφτεται και ξαφνικά θυμάται τη μοναδική φορά που απάτησε τη γυναίκα του. Τη ρωτάει λοιπόν: «Μήπως είστε εκείνη η στριπτιζέζ που είχανε καλέσει σε ένα μπάτσελορ πάρτι στην Πεύκη πρόπερσι την άνοιξη και είχαμε καταλήξει να κάνουμε άγριο σεξ στην κουζίνα; Μου είχατε δέσει τα χέρια με χειροπέδες και μου…». Πριν προλάβει να ολοκληρώσει, πετάγεται συνοφρυωμένη η κοπέλα και του απαντάει: «Όχι, είμαι η φιλόλογος του γιου σας...».

............................................
Είτε είστε εύσωμα παιδιά είτε όχι θα βρείτε ιδιαίτερα ενδιαφέρον το e-mail που μου έστειλε ένας φίλος με τίτλο «20 τρόποι για να αδυνατίσετε». Δες για να μαθαίνεις, «CATΑΔΙΚΕ»…

1. Αναπήδηση κιγκλιδώματος για αλλαγή θύρας. 5 θερμίδες
2. Κυνηγητό από αστυνομικό. 28 θερμίδες
3. Κυνηγητό από 3 αστυνομικούς: 115 θερμίδες
4. Κυνηγητό από διμοιρία: λαχάνιασμα 425 θερμίδες
5. Νίκη ομάδας, είσοδος στον αγωνιστικό χώρο για τους σχετικούς πανηγυρισμούς: 124 θερμίδες
6. Νίκη ομάδας επί του «αιωνίου»: 524 θερμίδες (στην τουαλέτα του σπιτιού πάνω από 800)
7. Είσοδος στον αγωνιστικό χώρο για αρπαγή φανέλας ποδοσφαιριστή: 23 θερμίδες
8. Ο ποδοσφαιριστής αντιστέκεται: 89 θερμίδες
9. Ο ποδοσφαιριστής είναι της αντίπαλης ομάδας: 286 θερμίδες
10. Είσοδος στον αγωνιστικό χώρο και κυνηγητό διαιτητή: 678 θερμίδες
11. Ο διαιτητής τρέχει πιο γρήγορα από σένα: 955 θερμίδες
12. Είσοδος στον αγωνιστικό χώρο γυμνός: 98 θερμίδες
13. Ένας από τους ποδοσφαιριστές είναι gay και σε παίρνει στο κυνήγι: 557 θερμίδες
14. Αναπήδηση κιγκλιδώματος και αρπαγή πανό από αντίπαλους οπαδούς: 345 θερμίδες
15. Ντου σε αστυνομικούς: 187 θερμίδες
16. Οι αστυνομικοί αντιδρούν: 315 θερμίδες
17. Είσοδος στον αγωνιστικό χώρο και λιντσάρισμα προπονητή: 185 θερμίδες
18. Ντου στις εξέδρες των επισήμων: 230 θερμίδες
19. Αναζήτηση τουαλέτας σε ελληνικό γήπεδο: 114 θερμίδες
20. Δεν κρατιέσαι: 474 θερμίδες

2 σχόλια:

Yannis Triantafyllou είπε...

agriogata, ευχαριστώ για τα καλά λόγια, έγραψα απλά ότι ένιωθα και νιώθω !!
πάντα δικό σας, ΤΟ ΑΤΟΜΟ...

vangelakas είπε...

η τύπισσα λίαν εντυπωσιακή εεε;