Δευτέρα 23 Ιουλίου 2007

Ο φάκελος ανοίχτηκε μόνο και μόνο για να… κλείσει


Γατάκια μου καλημέρα.
Μερικές φορές διαβάζεις κάτι κάπου και πραγματικά μένεις άφωνος. Είτε συμφωνείς, είτε όχι. Κάπως έτσι ένιωσα κι εγώ διαβάζοντας στο edrana.blogspot.com το κομμάτι με τίτλο: «Δυο, οιονεί, επίκαιρα σχόλια…».
«Πέρασαν 33 χρόνια από την στρατιωτική εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο που δεν θα πετύχαινε ποτέ, αν δεν είχαν διασφαλιστεί οι πρόσφορες συνθήκες για την προδοτική εκ των έσω άλωση του μαρτυρικού νησιού, δια χειρός της "μητριάς" πατρίδας και υπό την υψηλή εποπτεία των ΗΠΑ...Κι επειδή πολλά ηρωικά και πένθιμα ακούστηκαν σήμερα (προχθές εννοεί), ας επαναλάβουμε ότι ο περιβόητος φάκελος της Κύπρου που θα έριχνε, όπως υπέθεταν κάποιοι ιδεαλιστές, φως στην προδοσία, ανοίχτηκε μόνο και μόνο για να κλείσει, χωρίς να μάθουμε μέχρι στιγμής την αλήθεια. Αυτά τα λίγα, για να θυμόμαστε κάπου-κάπου, σε ποια στάθμη βρίσκεται ο δείκτης σοβαρότητας και αντοχών αυτής της χώρας, μηδέ εξαιρουμένων των πολιτών και των πολιτικών της. Άμα δεν μπορείς ν΄ αντικρίσεις κατάματα την σκληρή πραγματικότητα, τη βολεύεις με υποκριτικούς θρήνους στα έρημα τείχη και αυτάρεσκους "εθνικούς" μύθους για να ξεχνάς ποιοι έχουν την επικαρπία στον τόπο…».

«Φταίνε οι… θεατές»

«Ας μην είμαστε τόσο μεμψίμοιροι κι ας πάψουμε να γκρινιάζουμε με κάθε τι που (δεν)κάνει αυτή η σεμνή και ταπεινή κυβέρνηση. Όταν ένας "θίασος διασκεδαστών" κάνει ο,τι μπορεί ώστε να κατέβει η "παράσταση", τότε δεν φταίει αυτός, αλλά οι "θεατές" που του επιτρέπουν να συνεχίζει...».
.......................................

Εσείς πόσα παιδιά
θέλετε να κάνετε;

Γουστάρω να βλέπω άτομα που θίγουν θέματα με τα οποία λίγοι ασχολούνται. Στο fanskan.blogspot.com διάβασα το παρακάτω κομμάτι και είδα εκπληκτικό video.
«Μεγάλος ντόρος γύρω από θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος, οικολογικής συνείδησης κτλ και ξεχνάμε άλλα σημαντικά προβλήματα, όπως αυτό της υπογεννητικότητας.. Το ανθρώπινο είδος είτε θα εξαλειφθεί παλεύοντας με τα κύματα, αφότου λιώσουν οι πάγοι(!), είτε απλά θα εξαλειφθεί...αν σκεφτείτε ότι η φυσική αύξηση του πληθυσμού κυμαινόταν στο 12-13 τοις χιλίοις, ενώ τα τελευταία χρόνια έπεσε στο 1 τοις χιλίοις και τείνει να γίνει αρνητική! Όπως και να χει λοιπόν πολύ αυτοκαταστροφικούς μας βρίσκω! Με βάση τα παραπάνω λοιπόν δεν έχω σκοπό να στείλω το μήνυμα "Γεννάτε γιατί χανόμαστε!", απλά εμπνεύστηκα από μια συνάδελφο που έχει 9 αδέλφια και ήδη 12 ανήψια!».

«Ρε, καταλάβατε ή μήπως να κάνω και κακά μου;»
............................

“Κουκουλοφόροι του Συνασπισμού
και εμπρηστές του ΠΑΣΟΚ”

Βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον το κομμάτι του Στέφανου Ν. Ππανώτα στο papanotas.wordpress.com.
«Πρώτα ο Βύρωνας, μετά ο Γιακουμάτος, και ο Μανώλης και με την συγκατάθεση της κυβέρνησης, κατηγορούν για υπόθαλψη και υποκίνηση εμπρηστών και κουκουλοφόρων το ΠΑΣΟΚ και τον Συνασπισμό. Σύντομα, κάποιος άλλος Βουλευτής της ΝΔ, κατά προτίμηση μέλος της κυβέρνησης, θα πει για βαθυκόκκινα στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών στον … Περισσό (έχουμε και φωτογραφίες από δορυφόρους). Μα είναι δυνατόν; Όλοι έχουμε εκφράσει θεωρίες συνωμοσίας, στην παρέα, στο καφενείο. Όμως κύριοι, είστε βουλευτές, και υπηρετείτε μία δημοκρατία. Ως που μπορούν να φτάσουν όλοι όσοι τεθούν στην μάχη της παραπληροφόρησης από την πλευρά της κυβέρνησης, σε ποιο έσχατο σημείο μπορούν να οδηγήσουν την δημοκρατία…; Πέρα από πρόσωπα, είστε και “ρόλος” κύριοι».
......................................

Είστε λάτρης της τεχνολογίας και του διαδυτκίου. Το κομμάτι που βρήκα στο mihalopoulosm.spaces.live.com θα σας βοηθήσει να καταλάβετε ποιος τύπος γυναίκας σας ταιριάζει ή καλύτερα ποιον τύπο γυναίκας γουστάρετε…
Γυναίκα INTERNET: γυναίκα με αργή και δύσκολη πρόσβαση.
Γυναίκα SERVER: γυναίκα πάντα απασχολημένη όταν τη χρειάζεσαι.
Γυναίκα WINDOWS: όλοι παραδέχονται ότι δεν λειτουργεί καλά αλλά δεν μπορούν να κάνουν χωρίς αυτή.
Γυναίκα D.O.S.: όλοι την έχουν χρησιμοποιήσει έστω και μία φορά, αλλά κανείς δεν την θέλει πια.
Γυναίκα E-MAIL: τα 9 στα 10 από αυτά που σου λέει, είναι εντελώς άχρηστα.
Γυναίκα BACKUP: είχατε πιστέψει ότι διέθετε όλα όσα σας χρειάζονται, αλλά τη κρισιμότερη στιγμή πάντα κάτι έλειπε.
Γυναίκα SCREENSAVER: αν και δε χρησιμεύει σε τίποτα, είναι διασκεδαστική.
Γυναίκα MULTIMEDIA: τα κάνει όλα να φαίνονται όμορφα.
Γυναίκα RAM: μόλις χωρίσετε, ξεχνάει όλα όσα έχετε κάνει μαζί.
Γυναίκα HARD-DISK: θυμάται τα πάντα ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
Γυναίκα MOUSE: λειτουργεί μόνο αν τη χτυπάς και την κακομεταχειρίζεσαι.
Γυναίκα PASSWORD: νομίζεις πως είσαι ο μόνος που τη γνωρίζει, παρ' όλο που την γνωρίζει κι ο άλλος μισός πληθυσμός.
Γυναίκα MP3: θέλουν όλοι να την ‘κατεβάσουν’ από άλλους άνδρες
Γυναίκα VIRUS: γνωστή και ως σύζυγος, έρχεται εκεί που δεν την περιμένεις, εγκαθίσταται και καταναλώνει όλα τα αποθέματα. Αν επιχειρήσεις να την απεγκαταστήσεις, αναγκαστικά θα χάσεις κάποια αρχεία, αν δεν προσπαθήσεις θα χάσεις τα πάντα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: