Πέμπτη 26 Ιουλίου 2007

Οι ανευθυνο- υπεύθυνοι, αλλά ο τόπος όμορφα κάηκε

Γατάκια μου καλημέρα…

Σας είχα γράψει πως δεν τελειώσαμε τόσο εύκολα με το θέμα των φωτιών. Η Ελλάδα συνεχίζει να φλέγεται, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις θρηνούν δύο ακόμη θύματα. Μετά από τόσες ώρες πτήσεων (δεκαπλάσιες σε σχέση με πέρυσι) ήταν απόλυτα λογικό να περιμένουμε κάτι τέτοιο. Στην πτώση του πυροσβεστικού αεροπλάνου αναφέρομαι, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο ΗΡΩΕΣ. Διότι για ΗΡΩΕΣ μιλάμε. Αισίως φτάσαμε στους πέντε. Όσον αφορά τώρα τις συνέπειες και την τιμωρία αυτών που μπορεί να έφταιγαν για το μοιραίο, θα ξεχαστεί όπως και τόσες άλλες περιπτώσεις. Μην περιμένετε κάτι διαφορετικό. Το μόνο που έχω να πω πριν σας μεταφέρω το εκπληκτικό κομμάτι που διάβασα στο kinisikorinthos.blogspot.com, είναι ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ στους δύο αυτούς ΗΡΩΕΣ και κουράγιο στις οικογένειες τους… «Μια στεντόρεια κραυγή οδύνης για την καταστροφή. Ένα μανιάτικο μοιρολόγι για το νεκρό τοπίο, τα νεκρά δένδρα. Μια ελεγεία για τα νεκρά ζώα. Μια ικεσία συμπαράστασης για τους πληγέντες. Ένα πελώριο αναπάντητο ΓΙΑΤΙ προς τους υπεύθυνους. Επί μήνες τώρα η Κορινθία ήταν πολύ ψηλά στις περιοχές υψίστης επικινδυνότητας. Σε όλα τα δελτία η Κορινθία ήταν στο κόκκινο. Αυτό συνεπαγόταν περιφρούρηση, επαγρύπνηση, ετοιμότητα, άμεση καιαποτελεσματική επέμβαση. Όμως μια φωτιά «εύκολη» στη κατάσβεσή της, έκαψε σχεδόν τα πάντα σεΑρχαία Kόρινθο, Σολομό, Μαψό, Χιλιομόδι. Οι φωνές για ανεπάρκεια μέσων δυνατές. Οι κραυγές για ελαττωμένη επιφυλακή και περιφρούρηση βροντερές. Οι καταγγελίες για έλλειψη συντονισμού βάσιμες. Όμως τι νόημα έχουν όλα αυτά μέσα στα αποκαΐδια; Τώρα, εκείνο που χρειάζεται είναι μια μεγάλη αγκαλιά από όλους μας για τους κατοίκους, τις περιουσίες τους, τους κόπους τους. Για το Δάσος μας. Μια αγκαλιά οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική, αγάπης. Πώς επουλώνονται οι πληγές; Το ερώτημα απευθύνεται σε όλους μας. Σημείωση : Οι φωτογραφίες είναι του συμπολίτη μας Βασίλη Ψωμά και κάναμε λήψη από το ιστολόγιο korinthos.blogspot.com διότι τις θεωρούμε εξαίρετες».

Αν μπορούσαν να κάψουν και το κάστρο για να χτίσουν καμιά βίλα, πιστεύω θα το έκαναν σίγουρα… Και οι… άρχοντες αυτής της χώρας συνεχίζουν να κοιμούνται!

..............................................

Ζητάνε βοήθεια…

Ο Νίκος είναι 27 ετών και γράφει στο blog του (skount.blogspot.com).
«Τη βοήθεια της Ελλάδας και άλλων γειτονικών χωρών ζήτησε ο πρωθυπουργός της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας για τον περιορισμό καταστροφικής πυρκαγιάς στην πόλη Μοναστήρι. Η πυρκαγιά έχει κοστίσει τη ζωή σε έναν άνθρωπο κι έχει καταστρέψει δεκάδες σπίτια στα προάστια της πόλης. Να σας βοηθήσουμε τώρα ρε σκοπιανοί και αύριο το πρωί να προσφωνείτε Μακεδονία το χωριό σας;».
H φωτιά Νικόλα, είναι παντού ίδια και καταστρέφει παντού το ίδιο. Πολύ περισσότερο οι ζωές των ανθρώπων… Το θέμα της ονομασίας τώρα είναι ένα άλλο κομμάτι που με βρίσκει σύμφωνο μαζί σου και σηκώνει πολύ κουβέντα. Τέτοιες ώρες (που καίγεται ο πλανήτης), όμως, τέτοια… λόγια!!!

............................................

Άλλο Ριβάλντο και… σάμπα
κι άλλο Έφη Θώδη και κλαρίνο

Με μεγάλο ενδιαφέρον διάβασα στο jivass.blogspot.com/2007/07/his-is-efi-his-is.html για την συναυλία της Έφης Θώδη στα Τρίκαλα. Έχει σχέση με την ΑΕΚ ή μήπως απλά μας ξεγελάει η φωτό; Ρωτάω απλώς γιατί πραγματικά μου τράβηξε την προσοχή. Για δείτε κι εσείς… «Συγκλόνισε τα Τρικαλινά πλήθη την Τρίτη η Έφη Θώδη και απόδειξε ότι αυτές είναι συναυλίες και όχι κάτι Rockwave και κάτι Οpen Air Festival. Γνωστές επιτυχίες της τραγουδίστριας, χόρεψαν με την ψυχή τους τα πλήθη και τελικώς την αποθέωσαν ανεβαίνοντας στην σκηνή και εξαντλώντας τα χιλιάδες αυτόγραφα της. Σε ορισμένες στιγμές το stage γέμισε νέους, νέες και κυρίως παιδιά που την περικύκλωσαν ενώ η ίδια σε καμιά περίπτωση δεν σταμάτησε να τραγουδά.H Έφη ξεκίνησε την συναυλία της με την νέα της δουλειά “300″ και έδωσε και αυτή το πολιτικό της μήνυμα».

This is… Efi. This is… συναυλία!!!

.....................................

Δεν είναι λίγοι αυτοί που βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα για το κατά πόσο τα… κονομάνε κάποιοι μέσα από τα blog. Ναι ρε, δεν βλέπετε, όλοι πλούσιοι έχουνε γίνει… Αρκετά είναι τα θέματα που κυκλοφορούν σε διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά εμένα μου περνάνε αδιάφορα. Ένα από αυτά διάβασα και στο lexitypos.wordpress.com. Λέτε να ισχύει τελικά; Για δείτε:

Το άρθρο «Δέκα τρόποι να γίνετε πλούσιοι μ’ ένα blog» δημοσιεύτηκε το Σάββατο στα Νέα. Πρόκειται μάλλον [δεν είναι και τόσο σαφές στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας] για αναδημοσίευση άρθρου της Holly Yeager από τους The New York Times, η οποία υπογράφει και το κείμενο «Μπλόγκερ επιχειρηματίες».
Οι δέκα τρόποι [περιληπτικά]:

1. Γράψτε για το πώς μπορείτε να γίνετε πλούσιος μ΄ ένα μπλογκ.
2. Κάντε συμφωνία για βιβλίο. Ή ακόμη καλύτερα για ταινία.
3. Απολυθείτε.
4. Βρείτε δουλειά.
5. Φροντίστε να σας εξαγοράσουν.
6. Βγάλτε μια μεγάλη είδηση.
7. Γράψτε πολλές λίστες.
8. Βρείτε κάτι καινούργιο για το μπλογκ σας.
9. Φροντίστε να σας κάνουν μήνυση.
10. Περιορίστε το κόστος.
Μμμ, τώρα τα κονομήσαμε!!! Κάντε κι εσείς ένα blog, είναι πολλά τα λεφτά λέμε…

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

poly grafikoi aytoi oi aektshdes!!!

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

agriogata τώρα βλέπω οτι δημοσίευσες το άρθρο μου και σε ευχαριστώ πολύ και για το σχόλιο σου.Να είσαι καλά.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

οσο για το σημα της ΑΕΚ στην συναυλια της θωδη στα τρικαλα δεν ειναι καθολου τυχαιο...τα τρικαλα ειναι κιτρινο getto της ΑΕΚ εδω και χρονια...