Δευτέρα 30 Ιουλίου 2007

Να οργανωθούμε και να δράσουμε άμεσα

Γατάκια μου, καλημέρα…

Οι φωτιές συνεχίζονται. Κόσμος καίγεται, το περιβάλλον καταστρέφεται και κανείς δεν κάνει κάτι γι’ αυτό. Απλώς ανησυχούμε. Όπως γράφει και η Δέσποινα στο gialinospyrgos.blogspot.com, πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα… χέρια μας και να δράσουμε άμεσα. Πραγματικά δεν πάει άλλο… «Το θέμα του περιβάλλοντος νομίζω ότι γίνεται όλο και περισσότερο επείγον. Εάν μένετε στην Αθήνα και ανοίξετε το παράθυρό σας και δείτε τον ουρανό, νομίζω ότι θα πάρετε μια πολύ καλή ιδέα περί τίνος μιλάμε. Διαβάζω συνέχεια διάφορες συζητήσεις για το εάν ευθύνεται ή όχι η ανθρώπινη δραστηριότητα για τις κλιματικές αλλαγές, που και αυτές συζητάμε εάν υπάρχουν πραγματικά ή υπάρχουν μόνο στο μυαλό κάποιων μίζερων καταστροφολόγων. Λυπάμαι που θα σας το πω, αλλά είναι πολύ αστείο -κακόγουστο μάλιστα- να συζητάμε κάτι τέτοιο, όταν είμαστε ήδη αντιμέτωποι με πολύ δύσκολες συνθήκες, που μάλλον στο μέλλον θα γίνουν δυσκολότερες. Δεν χρειάζεται να μας το πουν οι ειδικοί το ποιος φταίει, που δεν μπορούμε π.χ. να αναπνεύσουμε από τη συσσώρευση μικροσωματιδίων, εκτός και εάν ψάχνουμε άλλοθι ή χρόνο για να κερδίσουμε ακόμα περισσότερα χρήματα.Διαβάζω επίσης για τις γλάστρες στο μπαλκόνι. Πολύ καλή ιδέα, δεν λέω, αλλά δεν βοηθάει σε κάτι από μόνη της στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως σύνολο. Άσε που αρχίζω να πιστεύω ότι θα παιδέψουμε και τα φυτά μαζί με μας. Πρέπει να λειτουργήσουμε συλλογικά, να οργανωθούμε και να δράσουμε άμεσα. Ένα και ένα κάνουν… τρία. Πρέπει πρώτα από όλα να ασκήσουμε πολύ μεγάλες πιέσεις, με οποιονδήποτε τρόπο, σε αυτούς που λαμβάνουν αποφάσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κάτσουν να λάβουν δραστικά βραχυπρόθεσμα, αλλά, κυρίως, μακροπρόθεσμα μέτρα. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι αυτά τα μέτρα θα τηρούνται πρώτα και κύρια από αυτούς. Πρέπει να αποκτήσουμε παιδεία και να μην κοιτάμε μόνο την πάρτη μας. Εάν δεν κάνουμε κάτι σήμερα, αύριο θα είναι αργά».

Έλεος με τις φωτιές… Βάλτε και λίγο πράσινο στη ζωή μας, γιατί σε λίγο θα πάρει και ο κ… ς μας φωτιά!!!

ΚΟΥΙΖάκι: Είναι πολιτικός. Σε κομβική θέση. Η σχέση του με τον αθλητισμό, άγνωστη!!! Στη μόνιμη κατοικία του διαθέτει γήπεδο ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Ποιος είναι;
...........................................

«Στην Τροία οι αρχαίοι Έλληνες πολεμούσαν 20 χρόνια για την Ελένη. Εμείς πολεμάμε τόσες χιλιετίες για την… Ειρήνη. Τελικά εμείς οι άνδρες πάντα για μια γκόμενα θα τσακωνόμαστε». Υπογράφει ο Εmporas2007 στο emporas.blogspot.com.
Η φωτό φέρει την καλλιτεχνική σφραγίδα του banksy από το www.banksy.co.uk
...............................

Ο Τοτός… ποιητής!!!

Όπως θα έχετε καταλάβει κάπου-κάπου θα σας έχω και από κανένα δυνατό ανεκδοτάκι. Για σήμερα λοιπόν έχουμε το… ποίημα του Τοτού, το οποίο βρήκα στο antonis-jokes.blogspot.com.
Η δασκάλα στα παιδιά : «Θα μου φέρετε αύριο ένα ποίημα, που να έχει ομοιοκαταληξία». Την άλλη μέρα άρχισαν όλα τα παιδάκια να λένε τα ποιηματάκια τους, φτάνει και η σειρά του Τοτού: Παίρνει ύφος ο Τοτός και αρχίζει:- Χτες το βράδυ ψάρευα στην άμμο για σαφρίδια και φούσκωσε η θάλασσα και μου ‘βρέξε τα γόνατα!- Μα αυτό δεν έχει ομοιοκαταληξία, του λέει η δασκάλα.- Και τι φταίω εγώ κυρία που δεν φούσκωσε η θάλασσα λίγο παραπάνω!».
.................................
Μ’ αυτά τα απίστευτα πράγματα που γράφει η φίλη μας η Μίρκα στο blog της, triantafilenia.pblogs.gr πώς να μην γίνει μόνιμη κάτοικος της στήλης.
Για σήμερα έχουμε: Να θυμάστε πάντα ότι… (ΜΕΡΟΣ Α’)
1. Μην ανησυχείτε για το τι σκέφτονται οι άλλοι για σας, γιατί απλώς οι άλλοι δεν σας σκέφτονται. Αναρωτιούνται μόνο τι σκέφτεστε εσείς για αυτούς.
2. Η τύχη είναι ένας χαμάλης που του φορτώνουμε πάντα τις βλακείες.
3. O τεμπέλης είναι ένας νεκρός που, δυστυχώς, δεν μπορούμε να τον θάψουμε.
4. Η ζωή είναι ένα κρεμμύδι που, συνήθως, το καθαρίζουμε κλαίγοντας.
5. Ο έρωτας είναι σαν τον πόλεμο: Τον αρχίζεις όταν θέλεις και τον τελειώνεις όταν μπορείς.
6. Μερικές γυναίκες θεωρούν άσεμνα τα γυναικεία μαγιό, αλλά οι υπόλοιπες έχουν ωραίο σώμα.
7. Άπειροι άνθρωποι ξοδεύουν χρήματα σε πράγματα που δεν τα επιθυμούν, για να καταπλήξουν ανθρώπους που δεν μπορούν να υποφέρουν.
8. Υπάρχουν τριών ειδών ψέματα: Το κοινό ψέμα, η ψευδορκία και οι... στατιστικές.
9. Οι γυναίκες που αγαπούν από συμφέρον είναι σαν τις ηλεκτρικές σόμπες: Ζεσταίνουν ελάχιστα και καταναλώνουν πολύ.

2 σχόλια:

486 είπε...

Κάηκε λοιπόν Πάρνηθα και σκέφτηκα και εγώ όπως και εσύ πως κάτι πρέπει να κάνουμε όλοι μας. Να, λοιπόν τι έκανα, και τι έγινε.
Στο μπαλκόνι μου εγώ αρκετά φυτά. Τα περισσότερα από αυτά κλώνοποιουνται (το πώς γίνεται αυτό αν θες το κουβεντιάζουμε). Κόβοντας μερικές ακρες «έφτιαξα» 200 μικρά γλαστρακια ετοιμα να μεγαλώσουν και αυτά για να βοηθήσουν όσο μπορούν μερικά μπαλκόνια.. Παράτησα 50 από αυτά στο στέκι μου αφήνοντας πάνω τους μια ταμπέλα πού έλεγε « προσπαθήστε να μεγάλωσετε και εσείς μια γλάστρα τώρα που η Πάρνηθα κάηκε ». Δίπλα τους είχα αφήσει 1 κούμπαρα γράφοντας πάνω του « αν θέλετε, αφήνεται κάτι, προαιρετικά, το κόστος τους είναι 10 λεπτα» περισσότερο για να τονίσω ό,τι κάτι τέτοιο δεν κοστίζει, παρά για να βγάλω χρήματα. Ούτε καν αυτά πού έβαλα από τη τσέπη μου. Την επόμενη μέρα τα μισά από αυτά τα είχαν πάρει. Χάρηκα πάρα πολύ και μιας και τις δικές μου γλάστρες τις είχα πληγώσει αρκετά ξεχύθηκα στους δρόμους « κλέβοντας» από αυλές, πάρκα, πλατείες και δρόμους, κλωναρακια που θα μεγάλωναν αυτόνομα σε όποιον ήθελε να πάρει ένα.
« Έφτιαξα» 1000 ακόμα, όταν όμως ξανά πήγα στο στέκι μου να αφήσω άλλα 50 είδα πώς αυτά πού δεν έφυγαν την πρώτη μέρα αργόπέθαιναν εκεί που τα άφησα.
από τα 1000 (την δεύτερη φουρνιά) τα 500 τα άφησα έξω από το μέτρο Αμπελοκήπων με μια πινακίδα που έλεγε πάνω-κάτω τα ιδία χωρίς βέβαια τον κουμπαρα. Πέρναγα δύο φορές την ημέρα για να δω τι κάνουν. Μετα από πέντε μέρες από τα 500 είχαν μείνει τα 480. Τα παράτησα στη μοίρα τους και μια βδομάδα μετα αργοπέθαιναν και αυτά πού είχαν πέσει τώρα 450. Αίσχος δεν νομίζεις; Πόσο δύσκολο ήταν να πάρουν ένα δωρεάν, πραγματικά πολύ όμορφο, γλαστρακι. Δεν ξέρω αν έκανα κάτι λάθος ( τόσο κακή ιδεα ήταν πια) ή αν είναι λάθος μου πού απογοητευτικα πάλι από τους ανθρώπους . Περίμενα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, περίμενα πως θα καταφέρω κάτι. Αλλά....
με όλο το σεβασμό και χωρίς ειρωνεία. Εσύ πόσες γλάστρες μεγαλωνεις στο μπαλκόνι σου; Οι φίλοι σου; Η ταράτσα σας ένα καθόλου πράσινο;
Τα απλά πράγματα ίσως μας σώσουν.

Ανώνυμος είπε...

μην ασχολιστε μονο με το αν περνατε καλα στη ζωη σας...μεχρι στιγμης ... να ασχολιθητε και με το αν 8α παιρνανε ετσι οπως νομιζεται οι περισσοτεροι καλα οι προγονοι σας.. και ακουστε τα παρακατω και δητε το βιντεακι!!

αραγε 8α υπαρχει το περιβαλλον το 2070??8α υπαρχουν προγονοι??8α υπαρχει περιβαλλον??...

http://www.youtube.com/watch?v=u_fUVqp_eqY&feature=related

δεν καταστρεφεται μονο αυτο!!!ολα 8α καταστραφουν σιγα-σιγα ειναι πολυ σοβαρο και οσοι ανοητοι κοροϊδευουν εχουν χασει τον ελενχο!κατι πρεπει να κανουμε!!ας ειμαστε μονο 10 αλλα κατι 8α κανουμε!!

-μην σπαταλατε νερο και ενεργεια χωρις λογο

-μην ανοιγεται την βριση αν δεν υπαρχει λογος

-να ανακυκλονεται τα σκουπιδια

ολα αυτα εχουν σημασια!!γιατι στο τελος 8α καταστραφουμε μονοι μας και δεν 8α εχουμε πια μέλλον για το μελλον μας και το μελλον τον παιδων μας...και πανο απο ολλα για το περιβαλλον μας!!