Σάββατο 14 Ιουλίου 2007

Διακοπές με δανεικά ή διακοπές χωρίς;

Γατάκια μου καλημέρα…
Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Η επικαιρότητα, παρ’ ότι φτωχή τρέχει καθημερινά, αλλά εγώ λέω να σταθώ σε κάτι τελείως διαφορετικό που παρ’ όλ’ αυτά θεωρώ πως έχει περάσει σχεδόν από το μυαλό όλων μας. Αφορμή το κομμάτι που διάβασα στο: calledrama.blogspot.com. Πόσο δίκιο έχει ο φίλος-η. Για πάρτε μια γεύση και περιμένω τα σχόλια σας…

«40% των κατοίκων της χώρας δεν έχουν την δυνατότητα να κάνουν διακοπές, ενώ αρκετοί ακόμα δεν μπορούν να πάνε για παραθέριση περισσότερο από μία εβδομάδα κι αυτό ίσως με την ενίσχυση της εργατικής εστίας (δεν την ιδιωτικοποιείται και δαύτην κυρ – Δούκα να τελειώνουμε και με αυτό το έξοδο; Το εθνικό συμφέρον πάνω από όλα.) Άλλοι θα πάνε διακοπές με δανεικά από τις τράπεζες. Ενώ και οι εκδηλώσεις που γίνονται είναι βαρύ φορτίο για τους μισθοσυντήρητους. Η ανθηρή ελληνική οικονομία σε όλο της το αλογοσκούφειο μεγαλείο…
Πριν από καμιά τριετία νοικιάζαμε δίκλινο δωμάτιο με 50 ευρώ. Φέτος τα απλά δίκλινα έχουν φτάσει στα 70 ευρώ. Και άμα θέλεις σου λέει ο άλλος. Τα ακτοπλοϊκά τσούζουν πιο πολύ από τις τσούχτρες. Έχει υπολογιστεί ότι μια τετραμελής οικογένεια χρειάζεται δύο με τρεις χιλιάδες ευρώ για να κάνει διακοπές μιας εβδομάδας. Δύο στην ηπειρωτική χώρα, τρία στα πολυδιαφημισμένα νησιά μας. Το επίδομα αδείας είναι μισός μισθός. Ο μισθός είναι μισός ευρωπαϊκός. Και το κρασί των Ευρωπαίων που θα κάθονται πλάι σου, μπορεί να είναι μισόλιτρο.Εμείς γράφουμε για ταξίδια και συναυλίες ή μουσικές και ο γείτονας σου καλέ μου αναγνώστη/καλή μου αναγνώστρια μπορεί να μην έχει άλλη διασκέδαση από τον πολτό που προσφέρει καθημερινά η τηλεόραση ή από μια βόλτα στο χωριό όπου όλα είναι πιο φθηνά. Π.χ. Μια μπύρα που κάνει 3 ευρώ στην Δράμα έχει στην Πετρούσα 1,5 ευρώ…». Πες το ψέματα…

Για να δείτε φέτος κωλαράκια στις παραλίες πρέπει πρώτα να βγάλουν κάλους τα δικά σας σε δύο και τρεις δουλειές καθημερινα...

Φαγητό στο γήπεδο…

Μεγάλο παίχτη από το ΝΒΑ έφερε ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ ως αντικαταστάτη του Ζίζιτς. Και άνοιξε η… όρεξη των Ολυμπιακών για τίτλους και όχι μόνο την επόμενη χρονιά. Ψάχνοντας περισσότερα στοιχεία για το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού έπεσα πάνω στο: dithenanekdota.blogspot.com και δείτε τι βρήκα. Ανεκδοτάκι δυνατό… «Ήταν δύο γαύροι και πήγαν να δουν έναν αγώνα μπάσκετ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στο ημίχρονο ο ένας από τους δύο πείνασε. Πάει, λοιπόν, στο κυλικείο να πάρει κάτι να φάει. Τον ρωτάει ο πωλητής "τι θα πάρετε?". Ο οπαδός, πολύ πεινασμένος, του απαντά "Θα ήθελα ό,τι πιο σπέσιαλ έχετε. Πεινάω πολύ". Ο κυλικειάρχης τον καθησυχάζει και του λέει "μην ανησυχείς φιλαράκι θα σου φτιάξω κάτι πολύ σπέσιαλ να φας". Παίρνει, λοιπόν, ένα μπολ, βάζει μέσα μαρούλι, αυγά, μαγιονέζα, καλαμπόκι και λίγο κοτόπουλο, τα ανακατεύει και του το δίνει. "Ωραίο, φίλε αλλά τι είναι αυτό?" ρωτάει ο οπαδός. "Σαλάτα του ΣΕΦ"».

Δεν ασχολήθηκα καθόλου με το τραγικό συμβάν στο Ρέθυμνο όπου τρεις δασοπυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους… Άκουσα πολλά, διάβασα ακόμα περισσότερα… Ο καθένας πιστεύω μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα

Σας μεταφέρω απλά τη άποψη του Σωτήρη Ν. Καμενόπουλου όπως ο ίδιος διaτύπωσε μέσα από το blog του safetygreece.blogspot.com.
«Το χθεσινό (προχθεσινό εννοεί) δραματικό γεγονός του θανάτου των τριών εποχικών πυροσβεστών δεν είναι παρά ένα ακόμη εργατικό δυστύχημα...που συνιστά την εμπλοκή κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας......όπως αναφέρει και ο Deming κάθε φορά που συμβαίνει ένα μεγάλο εργατικό δυστύχημα, έχουν προϋπάρξει περίπου 600 περιπτώσεις λανθασμένων αποφάσεων, οι οποίες όλες μαζί συνεπικουρούμενες, οδήγησαν τελικώς στο δυστύχημα...
Έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ το 2001 κατέδειξε πως το 63% των νεκρών πυροσβεστών στις ΗΠΑ ήταν εθελοντές ενώ το 37% ήταν μόνιμοι-επαγγελματίες πυροσβέστες. Στην Ελλάδα ως σήμερα, εκ συστάσεως του Πυροσβεστικού Σώματος, έχουν χαθεί 41 ανθρώπινες ζωές συμπεριλαμβανομένων και των τριών άτυχων δασοπυροσβεστών (διαβάστε τις ιστορίες τους εδώ). Από αυτούς, οι 7 (17%) ήταν εποχικοί/εθελοντές πυροσβέστες.
Μπορεί να βγουν ορισμένα ασφαλή συμπεράσματα από αυτή τη σύγκριση; Κατά την άποψή μου, αν δεν εξετάσει κανείς σε βάθος και κατά περίπτωση ορισμένους επιπλέον παράγοντες δεν μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα. Τέτοιοι παράγοντες είναι το επίπεδο εκπαίδευσης αυτών των ανθρώπων, αλλά και η ικανότητα και εμπειρία των προϊσταμένων τους οι οποίοι δίνουν τις εντολές...».
Σας παραθέτω ορισμένα ενδιαφέροντα sites από τις ΗΠΑ σχετικά με την δασοπυρόσβεση ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: