Τετάρτη 1 Αυγούστου 2007

Η χρήση Μαριχουάνας προκαλεί σχιζοφρένια


«Επαλέ, Επαλέ, φέρτε μου έναν αργιλέ, φύσα, ρούφα, τράβα τόνε, να σε βλέπουμε Πελέ…»

Γατάκια μου, καλημέρα…

Μία μέρα έμεινε και πάει και ο Ιούλιος. Και γύρω μας συνεχίζει η ίδια… καμένη κατάσταση. Πραγματικά βαρέθηκα την υποκρισία όλων αυτών που υποτίθεται «δουλεύουν» για το καλό αυτής της χώρας. Λέω λοιπόν σήμερα να ξεκινήσω την εβδομάδα με κάτι άσχετο, αλλά ιδιαίτερα σημαντικό για όλους μας. Μια έρευνα που βρήκα στο freshissues-logistics.blogspot.com. Γράφει λοιπόν ο φίλος-η: «Η χρήση της μαριχουάνας αυξάνει τις πιθανότητες να παρουσιάσει κάποιος ψυχολογικά προβλήματα, ακόμη και σχιζοφρένεια στο μέλλον, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση Lancet. Η μαριχουάνα είναι ένα από τις πιο συνηθισμένες ναρκωτικές ουσίες, όπως αναφέρουν η Δρ. Τερέζα Μουρ του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ και ο ψυχίατρος Στάνλεϊ Ζάμιτ, του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ. Πολλοί τη θεωρούν εξίσου επικίνδυνη με το αλκοόλ ή τον καπνό, όμως τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν πως ο κίνδυνος που ενέχει η χρήση της συχνά υποτιμάται από τους καπνιστές. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι χρήστες μαριχουάνας είχαν κατά 41% υψηλότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν ψύχωση και συμπτώματα όπως παραισθήσεις, σε σχέση με τα άτομα που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το ναρκωτικό αυτό. Ο κίνδυνος αυξάνεται όσο μεγαλύτερη είναι η χρήση. Επίσης, συνδέουν τη χρήση μαριχουάνας με την εμφάνιση συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη σχιζοφρένεια: Οι χρήστες μπορεί να ακούν φωνές ή να βλέπουν ανύπαρκτα πράγματα. Σχολιάζοντας την έρευνα αυτή, δύο Δανοί επιστήμονες σημειώνουν στο ίδιο περιοδικό ότι με βάση τα αποτελέσματα, εκτιμάται πως κάθε χρόνο στη Βρετανία 800 περιπτώσεις σχιζοφρένειας θα αποφεύγονταν εάν σταματούσε η χρήση μαριχουάνας».
ΥΓ.: Για τα όσα συνέβησαν στην Πάρνηθα έχω ενημερωθεί… Κι έχω μαζέψει και υλικό… Κάντε λίγο υπομονή!!!
ΚΟΥΙΖάκι: Πώς μέσα σε 5,6,7 ώρες η κινηματογραφικού επιπέδου κινητοποίηση των Αρχών κατάφερε να συλλάβει 27 φιλοπεριβαντολόγους «ταραξίες» και σε 5,6,7 εβδομάδες ο ίδιος μηχανισμός του ίδιου κράτους σε 2800 πυρκαγιές κατάφερε να συλλάβει μόλις 1 (ΜΙΑ) γιαγιά 80χρονη με την οποία είχαν προηγούμενα κάποιοι γείτονες και την κατηγόρησαν και έναν… ανόητο που ηλεκτροσυγκολλούσε μεσημεριάτικα με ντάλα ήλιο, αγνοώντας τον κίνδυνο;
.....................................
Συμβουλή για φαντάρους
που θέλουν… άδεια

Σήμερα έχω μια συμβουλή για τα φανταράκια που… πήζουν και ψάχνουν πώς και πώς έστω και για μία μέρα άδεια. Το… χώσιμο πάει σύννεφο, το ένα βύσμα «νικάει» το άλλο και υπάρχουν παλικάρια που έχουν ξεχάσει τι θα πει άδεια. Για δείτε όμως τι βρήκα στο antonis-jokes.blogspot.com.
«Ο στρατιώτης Χαραλάμπους παρουσιάζεται στην πρωινή αναφορά της μοίρας και ζητά τριήμερη άδεια γιατί θα γίνει πατέρας. - Θαυμάσια, παιδί μου, λέει ο διοικητής. Μακάρι να ήταν έτσι όλες οι πρωινέςαναφορές. Βεβαίως να πάρεις τριήμερη άδεια. Με τις ευχές μου, να πάνε όλα καλά!Δευτέρα πρωί:- ΜΟΙΡΑ... ΠΡΟΣΟΧΗ......!!!!!! Ο στρατιώτης Χαραλάμπους επέστρεψε;- Παρών, κ. Διοικητά.- Α, πώς πήγε το τριήμερο;- Εξαιρετικά, κ. Διοικητά!- Αγόρι ή κορίτσι;- Θα γνωρίζουμε σε 9 μήνες, κ. Διοικητά!».
....................................................
Η Ελλάδα το κέντρο του κόσμου


Δείτε τι μου έστειλε χθες ο φίλος alext. Ανοίγω λοιπόν το e-mail και βλέπω τον σχετικό χάρτη. Αυτομάτως μου έρχονται σκόρπιες σκέψεις επίκαιρες και μη… Και αναρωτιέμαι, είναι τυχαία η θέση της Ελλάδος στον συγκεκριμένο χάρτη; Kι αν ναι, από εκεί βγήκαν διάφορες φράσεις όπως αμερικανικός δάκτυλος, η Ελλάδα είναι μια μικρή τρύπα στον χάρτη, καίγεται ο κ…ς μας, πήρε φωτιά ο κ…ς μας, η Ελλάδα είναι το κέντρο του κόσμου, είναι ευχάριστη η φιλοξενία στην Ελλάδα, οι Έλληνες είναι πρώτοι στο σεξ, οι ξένοι τρελαίνονται για την Ελλάδα και διάφορα άλλα τέτοια. Τελικά είναι έτσι ή, μήπως, μιλάμε απλώς για μια κ… κατάσταση;
.............................................
Καιρό τώρα είδα δημοσιευμένο το συγκεκριμένο κομμάτι στο egina40.blogspot.com, αλλά περίμενα έτσι την κατάλληλη στιγμή για να σας το δώσω στο πιάτο. Για δείτε: «ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ!! ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ:

Φωστήρες που κατήργησαν τη ΜΟΜΑ για να αναθέτουν τα έργα σε εργολάβους (με ό,τι συνεπάγεται αυτό) και πλέον δεν ανοίγουμε ζώνες πυροπροστασίας.

Φωστήρες που διαχειρίζονται την προστασία και πρόληψη των δασών.

Φωστήρες που δεν έχουν δει την τεράστια αύξηση του ζωικού κεφαλαίου και δεν συντονίζονται με τους παραγωγούς, οι οποίοι καίνε ανεξέλεγκτα για να δημιουργήσουν βοσκοτόπια.

Φωστήρες που δεν εντάσσουν νέες περιοχές στο σχέδιο πόλης για να μην μειωθεί η αξία γης (λόγω προσφοράς) και χάσουν χρήμα οι μεγαλοεργολάβοι, αναγκάζοντας τον κόσμο να χτίσει παράνομα.

Φωστήρες, που εάν προσπαθήσει ένας πολίτης να «καθαρίσει» από ξερά κλαδιά, πούσια κ.ά. το οικόπεδό του κινδυνεύει με μηνύσεις.

Φωστήρες που δεν φρόντισαν να απορροφήσουν τα κονδύλια για τα δάση που μας έδινε το Γ’ ΚΠΣ.

Φωστήρες που φροντίζουν να διατηρούν ανέπαφες τις χωματερές.

Σε όλους εμάς τους Φωστήρες που είμαστε μέρος αυτού του ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΓΚΟΡΤΖΟΤΟΠΟΥ.

Σε όλους εμάς τους Φωστήρες που θα καθόμαστε να βλέπουμε στα τηλεοπτικά παράθυρα τα κομματικά έγχρωμα ανθρωπάρια να ρίχνουν τις ευθύνες αλλού και να τρώμε.

Σε όλους εμάς τους Φωστήρες που πάλι θα πάμε στις κάλπες να ψηφίσουμε αυτούς που τώρα κατηγορούμε.

Εμείς καλά να πάθουμε. Τα παιδιά μας, όμως, τι χρωστάνε;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: