Δευτέρα 13 Αυγούστου 2007

Ο ύπνος θρέφει τα μωρά κι ο ήλιος τα μοσχάρια

Γατάκαια μου καλημέρα...
Έτσι δεν λέει η γνωστή λαϊκή ρήση; Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και για μας τους μεγαλύτερους. Βέβαια, υπάρχει και η αντίθετη άποψη, αλλά αυτή λέω να την πιάσω άλλη μέρα. Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα πολύ ωραίο κομμάτι όπως ακριβώς το βρήκα στο korfiatis@blogspot.com , αλλάζοντας όμως λίγο τη σειρά. Πρώτα λοιπόν με τη γλώσσα των αριθμών και μετά τις συμβουλές του φίλου μας…
Ο ύπνος σε αριθμούς: * Κοιμόμαστε περίπου 8 ώρες την ημέρα. Αυτό σημαίνει 56 ώρες την εβδομάδα, 240 ώρες τον μήνα και 2.920 ώρες τον χρόνο.* Πρακτικώς, κοιμόμαστε το ένα τρίτο της ζωής μας! Με άλλα λόγια, στη διάρκεια ενός έτους έχουμε κοιμηθεί 122 ημέρες. 'Η, αλλιώς, ένα άτομο ηλικίας 75 ετών έχει κοιμηθεί 25 χρόνια! * Ο ύπνος δεν είναι ίδιος σε όλες τις ηλικίες: ένα νεογέννητο κοιμάται περί τις 16 ώρες την ημέρα[...]. Ένα άτομο ηλικίας 85 ετών κοιμάται περί τις έξι ώρες κάθε μέρα [...]. * Και τα ζώα κοιμούνται (τουλάχιστον τα ανώτερα). Πρωταθλήτριες στον ύπνο είναι οι νυχτερίδες, οι οποίες κοιμούνται περί τις 20 ώρες το 24ωρο. Αντίθετα, οι καμηλοπαρδάλεις κοιμούνται μόνο δύο ώρες την ημέρα. * 50% ένα αξιοσημείωτο φαινόμενο παρατηρείται στα δελφίνια: τα ημισφαίρια των εγκεφάλων τους «κοιμούνται» εναλλάξ. * Η συχνότητα της αϋπνίας (παροδικής ή χρόνιας) στον γενικό πληθυσμό είναι της τάξεως του 20%-30%.
Συμβουλές για καλό ύπνο:- Τι να κάνετε:* Να πηγαίνετε για ύπνο την ίδια ώρα κάθε βράδυ.*Να σηκώνεστε την ίδια ώρα κάθε πρωί.* Να ασκείστε νωρίς το απόγευμα.* Να καθιερώσετε σταθερή σειρά ενεργειών πριν από τον ύπνο.* Φροντίστε να είναι το υπνοδωμάτιό σας σκοτεινό, δροσερό και ήσυχο.- Τι να μην κάνετε:* Μην πίνετε καφεΐνη το απόγευμα.* Μην ασκείστε τρεις ώρες προτού ξαπλώσετε.* Μην πίνετε οινόπνευμα το βράδυ.* Μην καπνίζετε πριν από τον ύπνο και κατά τη νύχτα.

ΚΟΥΙΖάκι: Ποιος γνωστός πολιτικός έχει πιαστεί ουκ ολίγες φορές να κοιμάται εν ώρα εργασίας; Υπάρχουν και φωτογραφίες…

..................................................

Πρόστιμο για… ζώνη!!!

Πολύ δυνατό ανεκδοτάκι, μια και είναι της… μόδας το τελευταίο διάστημα τα πρόστιμα της τροχαίας.
Σταματάει ο τροχονόμος έναν, επειδή δεν φόραγε ζώνη.Κατεβάζει ο οδηγός το τζάμι και του λέει ο τροχονόμος:- Πρόστιμο. Δεν φοράς ζώνη.- Τι λες, ρε; Με 200 έτρεχα! Πού να φανταστώ ότι θα με προφτάσει τροχονόμος να μου δώσει πρόστιμο!Παρεμβαίνει η γυναίκα του:- Μην τον ακούτε, κύριε τροχονόμε. Έχει πιει τρία κιλά κρασί! Ταπί έχει γίνει. Ό,τι θέλει λέει!Λέει το παιδί από το πίσω κάθισμα:- Ρε φίλε, δεν γράφεις ότι πρόστιμο γουστάρεις; Κλεμμένο είναι το αμαξάκι...Και μία φωνή από το πορτμπαγκάζ:- Τι έγινε ρε παιδιά; Περάσαμε τα σύνορα;

.............

Σφηνάκια με… νόημα

Για σήμερα σας έχω δύο καλοκαιρινές προτάσεις για δυνατά σφηνάκια όπως τα στο mimika-s-world.blogspot.com.
Σφηνάκι number 1: «Τσιμπούκι»
Υλικά
· 1 μέρος Καλούα
· 1 μέρος Baileys
· 1 κουτάλι σούπας σαντιγί
Ρίχνετε προσεκτικά τα υλικά, με τη σειρά που έχει δοθεί, ώστε το ένα να επιπλέει στο άλλο, σε ποτήρια για σφηνάκια. Ρίχνετε σαντιγί στην κορυφή. Πρόκειται στην ουσία για το σφηνάκι Β 52, απλώς προσθέτουμε σαντιγί και κανέλα.
Πίνουμε, αγκαλιάζοντας με τα χείλη το σφηνοπότηρο, με προσοχή μη χυθεί τίποτα.
Σφηνάκι number 2: «Το Σπέρμα του Μπάρμαν»
Υλικά
· Σαμπούκα ή Βότκα
· Baileys
Ρίχνετε έξτρα παγωμένη σαμπούκα ή βότκα σε σφηνοπότηρο και στην επιφάνεια λίγο Baileys, αν και όταν το είχα πιει δε μου φαινόταν για Baileys το από πάνω, ίσως Irish cream... Πάντως είναι γλυκό κι ωραίο! Στην υγειά σας!
.................................................

Σε συνέχεια του χθεσινού θέματος από το dafnomili.wordpress.com για τους 41 λόγους που πρέπει να χαίρονται οι άντρες που είναι άντρες σας παραθέτω σήμερα τους υπόλοιπους 20 λόγους.

22) Όλα στο πρόσωπό σου παραμένουν στο φυσικό τους χρώμα
23) Η σοκολάτα είναι απλώς “ένα τσίμπημα”, όχι το επιδόρπιό σου
24) Μπορείς κάποτε να γίνεις πρόεδρος της Δημοκρατίας (ή πρωθυπουργός)
25) Μπορείς να φορέσεις μια άσπρη φανέλα σε ένα ενυδρείο
26) 3 ζευγάρια παπούτσια είναι αρκετά
27) Τα προκαταρκτικά είναι “optional“
28) Δεν χρειάζεται να τακτοποιείς το διαμέρισμα κάθε φορά που έρχεται ένας υδραυλικός29) Στο συνεργείο σού λένε πάντα την αλήθεια
30) Δεν σε ενδιαφέρει εάν κανείς δεν πρόσεξε το καινούριο σου κούρεμα
31) Μπορείς να παρακολουθήσεις τηλεόραση σε απόλυτη ησυχία με έναν φίλο χωρίς να σκέφτεσαι: “Είναι νευριασμένος μαζί μου;”
32) Γνωρίζεις τουλάχιστον 10 τρόπους για να ανοίξεις μια μπύρα
33) Όταν κάθεσαι δεν χρειάζεται να θυμάσαι τι φοράς για να βάλεις ανάλογα τα πόδια σου
34) Άσπρα μαλλιά ίσον μεγαλύτερη γοητεία
35) Κανείς δεν χαζεύει το στήθος σου ενώ σου μιλά
36) Μπορείς να αγοράσεις προφυλακτικά χωρίς ο υπάλληλος να σε φανταστεί γυμνό
37) Σε ένα πάρτι, εάν κάποιος άλλος ντυθεί με τα ίδια ρούχα, μπορεί να γίνει φίλος σου
38) Ρέψιμο
39) Τα παπούτσια σου ποτέ δεν σε πληγώνουν και δεν χρειάζονται άλλαγμα…
40) Δεν είναι απαραίτητο να θυμάσαι όλα τα γενέθλια των άλλων
41) Baywatch

Δεν υπάρχουν σχόλια: