Παρασκευή 3 Αυγούστου 2007

Εγωκεντρική και μελαγχολική η Χίλαρι

Γατάκια μου, καλημέρα…

Όπως επέστρεφα χθες στη φωλιά μου, πήρε το αυτί μου την εκπληκτική είδηση με τη Χίλαρι Κλίντον. Για όσους δεν γνωρίζουν σε τι αναφέρομαι, έψαξα και βρήκα λεπτομέρειες στο greekamericannews.blogspot.com και σας τις μεταφέρω. «Τα φοιτητικά χρόνια έχουν αρκετές φορές εξελιχθεί σε πονοκέφαλο για τους Αμερικανούς που επιθυμούν να περάσουν το κατώφλι του Λευκού Οίκου. Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και με τη Χίλαρι Κλίντον, αφού η αλληλογραφία της με συμφοιτητή το διάστημα 1965-69 αποκαλύπτει ένα εγωκεντρικό και μελαγχολικό πλάσμα. Σύμφωνα με τους «New York Times», η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών αλληλογραφούσε με τον Τζον Πιβόι, όταν και οι δύο σπούδαζαν στο Πανεπιστήμιο του Ουέσλι. Σε ένα από τα γράμματα που έλαβε ο Πιβόι, η 19χρονη τότε Χίλαρι αναρωτιόταν: «Μπορείς να είσαι μισάνθρωπος και ακόμα να αγαπάς ή να απολαμβάνεις την παρέα κάποιων ανθρώπων; Υπάρχει μισάνθρωπος με αισθήματα;». Στις επιστολές γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτή η προσπάθεια της νεαρής φοιτήτριας να ξεφύγει από το καταπιεστικό και άκρως ρεπουμπλικανικό οικογενειακό της περιβάλλον. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ στα πρώτα της γράμματα μιλούσε για τη συμμετοχή της στη νεολαία των Ρεπουμπλικάνων με το «εμείς», τελικά καταλήγει να αναφέρεται σε «εκείνους» με τους οποίους η ίδια δεν ήθελε να έχει καμία σχέση. Όσο για το ποιος θα είναι το «αστέρι» στη μελλοντική της επαγγελματική ή οικογενειακή ζωή, η Χίλαρι ήταν ξεκάθαρη: «Ακόμα δεν έχω συμφιλιωθεί με την ιδέα να μην είμαι το αστέρι». Για την ιστορία, ο Πιβόι σήμερα ζει μια ήσυχη ζωή στην Καλιφόρνια παρέα με τη γυναίκα και τη γάτα του. Είδε μια φορά τη Χίλαρι στην επέτειο των 30 χρόνων από την αποφοίτηση, το 1995. Μάλιστα το γεγονός είχε λάβει χώρα στην Ουάσινγκτον, ώστε να διευκολυνθεί η τότε Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Πηγή: news.in.gr». Ρε, το καημένο το… κορίτσι!!!
ΚΟΥΙΖάκι: Κόρη πολιτικού προσελήφθη από τον Φεβρουάριο ως δικηγόρος με πάγια αντιμισθία σε γνωστή Τράπεζα της Ελλάδος (δημόσιος τομέας). Ποια είναι και ποιος μεσολάβησε; Άντε και υποψήφια βουλευτής!!!

................................................

Αθάνατο… αλκοτέστ!

Φυσικά και σας έχω ανεκδοτάκι και σήμερα από το φίλο το «sevasmo» που είναι σε άδεια, αλλά στέλνει κάπου… κάπου κανένα e-mail. Για δείτε…
«Ένας αστυνομικός παρακολουθούσε με ραντάρ τα διερχόμενα οχήματα. Κουραστική και βαρετή δουλειά, κάποια στιγμή πήγε σε ένα καφενείο και μέθυσε.
Πήγε λοιπόν να συνεχίσει τη δουλειά του και σταματάει έναν οδηγό μοτοσικλέτας και του λέει: - Δεν επιτρέπεται να είστε 3 πάνω στην μοτοσικλέτα, για να πάρει αμέσως την απάντηση του οδηγού: - Και είναι λόγος αυτός να με περικυκλώσετε;».

Αλήθεια, με βάση τον νέο ΚΟΚ, πόσο πάει το… μαλλί στο τρικάβαλο και άνω;

........................................................
«Θα σας κάψω όλους!!!», είπε ο άνεργος δασοφύλακας«Περισσότερα από 11.000 άτομα εγκατέλειψαν τα Κανάρια Νησιά την Τρίτη, εξαιτίας πυρκαγιών που ξέσπασαν σε δύο από τα δημοφιλή νησιά. Η κατάσταση περιγράφεται ως «δραματική». Περίπου 6.000 άτομα εκκένωσαν τα σπίτια τους στην Τενερίφη, όπου στα δυτικά του νησιού έχουν καεί περίπου 45.000 στρέμματα δάσους από τη Δευτέρα. Οι πυροσβέστες πολεμούν τη φωτιά σε τέσσερα μέτωπα, ενώ μόνο ένα έχει τεθεί υπό έλεγχο. Ο πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης των Καναρίων Νήσων χαρακτήρισε την κατάσταση «δραματική». Στο νησί Γκραν Κανάρια έχουν καταστραφεί από πυρκαγιά περίπου 100.000 στρέμματα δάσους στη νοτιοδυτική περιοχή Μογκάν. Από τη φωτιά κάηκε το 65% του καταφύγιου πουλιών Palmitos και υπάρχουν φόβοι ότι σπάνια και εξωτικά πουλιά έχουν πεθάνει. Το Σάββατο η αστυνομία συνέλαβε έναν 37χρονο δασοφύλακα, ο οποίος ομολόγησε ότι έβαλε τη φωτιά επειδή -όπως είπε- το συμβόλαιό του έληγε και ήθελε να εξακολουθήσει να δουλεύει. Τι σου είναι αυτός ο Homo Sapiens, τελικά!!!» Το διαβάσαμε στο vaghelis.blogspot.com.

................................................

Στο kittenstories.blogspot.com η ερώτηση είναι: Τι έκανες παιδί μου στην Αμερική; Για δείτε την απάντηση…
Έμαθα να χρησιμοποιώ τον φούρνο μικροκυμάτων
Συνήθισα να τρώω bagels και donuts για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό
'Έμαθα να δουλεύω με ασύρματη σύνδεση.
Έμαθα να κυκλοφορώ με αθλητικά παπούτσια και περιβολή γύφτου.
Γέλασα μέχρι δακρύων και λιποθυμίας.
Έκανα shopping & ................
Έμαθα να μη λέω ποτέ.
Έμαθα να μην κλείνομαι στον εαυτό μου, αλλά να πιέζω τον εαυτό μου να μιλάει και να λέω αυτά που σκέφτομαι.
'Έμαθα να είμαι ήρεμη, να μην αγχώνομαι και να μη νευριάζω με το παραμικρό.
Συνειδητοποίησα ότι, όσο μακριά κι αν είμαι, οι άνθρωποι που αγαπάω δεν μου λείπουν, γιατί τους έχω πάντα μέσα μου.
Έκανα τον τουρίστα, με τη φωτογραφική και τον χάρτη στο χέρι.
Έμαθα να προσανατολίζομαι στη Νέα Υόρκη και τα περίχωρα του New Jersey.
Κατάλαβα πόσα πολλά μας χωρίζουν με τους Αμερικάνους από πλευράς ταμπεραμέντου και γενικότερης ψυχολογίας.
Έμαθα να συγκατοικώ με 6 αγνώστους.
Έμαθα να συμβιώνω και να επιβιώνω. Ή, μάλλον, δεν το έμαθα. Απλώς βγήκε.
Ανακάλυψα ότι οι πιο όμορφες στιγμές κρύβονται ακόμα και στα πιο μικρά, απλά και καθημερινά πράγματα. Αρκεί να είσαι δεκτικός και να μην τις αφήνεις να χαθούν.
Θυμήθηκα πώς είναι να είμαι εγώ. Κι ακόμα παραπάνω, το έδειξα.
Είδα τα κομμάτια του παζλ να μπαίνουν στη θέση τους, να συμπληρώνονται και να ταιριάζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: