Πέμπτη 9 Αυγούστου 2007

Μόνο το 1% της επιφάνειας των ωκεανών βρίσκεται υπό καθεστώς προστασίας

Γατάκια μου, καλημέρα…

Δεν ξέρω γιατί, αλλά σήμερα με πιάσανε οι οικολογικές μου ανησυχίες. Λέτε να φταίει το γεγονός ότι όπου ανοίγω πέφτω πάνω σε έρευνες για το περιβάλλον ή να είναι η γενική κατάσταση που επικρατεί στο πλανήτη. Ειλικρινά δεν ξέρω. Δείτε όμως τι βρήκα στο underworld74.blogspot.com σχετικά με έρευνα της Greenpeace. Διαβάστε και περιμένω τα σχόλιά σας…
«Η Greenpeace παραθέτει στοιχεία για την καταστροφή των θαλάσσιων πόρων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, καθώς και το μέγεθος της αδιαφορίας της πολιτικής ηγεσίας για τη συστηματική υποβάθμιση της θάλασσας.
Οι ωκεανοί φιλοξενούν το 80% της ζωής πάνω στη γη και παράγουν το 50% του οξυγόνου μας, όμως μονάχα το 1% της επιφάνειάς τους βρίσκεται υπό κάποιο καθεστώς προστασίας. Τα αποτελέσματα της ανεξέλεγκτης εκμετάλλευσης είναι δραματικά: Το 65-70% των εμπορικών ψαριών στην Ελλάδα υπεραλιεύεται. Tα κυριότερα αλιεύματα της μηχανότρατας είναι υπεραλιευμένα. Ωστόσο, τα κλιμάκια ελέγχου αλιευτικών προϊόντων δεν λειτουργούν ακόμα. Το 90% των ενήλικων ερυθρών τόνων έχει ήδη εξαντληθεί. Oι θαλάσσιες περιοχές της Μεσογείου όπου αναπαράγεται το ψάρι αυτό παραμένουν απροστάτευτες. Οι μονάδες πάχυνσης τόνου επιτείνουν το πρόβλημα. 20%-60% των αλιευμάτων των ευρωπαϊκών αλιευτικών σκαφών (συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών) δεν φτάνει ποτέ στις ψαραγορές. Aπορρίπτεται στη θάλασσα αμέσως μετά την αλίευσή του, γιατί δεν έχει επαρκή εμπορική αξία. Τα τελευταία 15 χρόνια έχουν καταλήξει περισσότεροι από 70.000 τόνοι πετρελαίου στη θάλασσα λόγω ατυχημάτων. Kάθε χρόνο περίπου 250.000 τόνοι πετρελαίου ρυπαίνουν τη θάλασσα εξαιτίας της λειτουργίας των πλοίων. Στην Ελλάδα, στα ευαίσθητα νερά της Καλντέρας στη Σαντορίνη, παραμένουν ξεχασμένοι στο βυθό 450 τόνοι πετρελαίου».

KOYIZάκι: Πόσο πήγε το… μαλλί για το οικοπεδάκι που απέκτησε πρόσφατα γνωστός Έλληνας πολιτικός σε κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου; Και δεν είναι το πρώτο…

.......................................................

Ο πληθυσμός της Γης το 2050

S.O.S!!! Κάντε κάτι να σώσουμε τον πλανήτη…
Για σήμερα σας έχω κάτι πολύ ενδιαφέρον για το μέλλον και όχι για το παρόν. Στο heartlandeverywhere.blogspot.com βρήκα το ενδιαφέρον αυτό κομμάτι και παράλληλα χάρτες με απίστευτα στοιχεία, τα οποία αξίζει να δείτε και να μελετήσετε με μεγαλύτερη προσοχή. Αναφέρει λοιπόν το συγκεκριμένο δημοσίευμα: «Ο πληθυσμός της Γης το 2050 όπως απεικονίζεται σε έναν χάρτη που απεικονίζει στατιστικά μεγέθη αντί για γεωγραφικές επικράτειες κρατών. Υπολογίζεται γύρω στα 9 δισεκατομμύρια ανθρώπων εκ των οποίων 62% θα ζει (τι ζωή θα είναι αυτή όμως;) στην Αφρική και Νοτιοανατολική Ασία. Για ακόμα περισσότερες απεικονίσεις στατιστικών σε χάρτες, για ό,τι μπορεί να φανταστεί κάποιος, επισκεφθείτε το πολύ ενδιαφέρον http://www.worldmapper.org/.».

.......................................................

Ξέχασε το… καλύτερο!!!

Μου έστειλαν δυνατό ανεκδοτάκι και σας το μεταφέρω έτσι για να σας φτιάξω λίγο τη μέρα.
«Δύο φίλοι συζητάνε. Λέει ο πρώτος:
-Τι έγινε τελικά μ’ εκείνο το μωρό που γνώρισες τις προάλλες; Βγήκατε;.
–Βγήκαμε ρε φίλε, αλλά δεν προχώρησε το θέμα.
–Γιατί, τι κάνατε; Ρώτησε και πάλι ο πρώτος.
–Την πήγα στο γήπεδο. Είδαμε μπάλα, παίξαμε στοίχημα, μετά πήγαμε για σουβλάκια και μπύρες, αλλά δεν προχώρησε η… δουλειά. Μήπως έκανα κάτι λάθος; Ρώτησε απογοητευμένος ο φίλος για να πάρει αμέσως την απάντηση του κολλητού του.
-Το ρωτάς; Φυσικά και έκανες λάθος. Έπειτα απ’ όλ’ αυτά έπρεπε να την είχες πάει και σ’ ένα στριπτιτζάδικο…».
................................................

Εκεί που κάνω την καθημερινή μου βόλτα στο Διαδύκτιο, πέφτω πάνω στο blog του chris-uoc.spaces.live.com και βλέπω απίστευτο θέμα με τίτλο:

Η AΒΑΣΤΑΧΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΡΑΣ

Εργασία
Αν δουλεύεις πολλές ώρες, την παραμελείς.
Αν δουλεύεις λίγες ώρες, είσαι αχαΐρευτος!

Χρήματα
Αν παίρνει λιγότερα χρήματα από σένα στη δουλειά, της πίνουν το αίμα!
Αν παίρνεις λιγότερα χρήματα από εκείνη, είσαι άχρηστος και καλά θα κάνεις να βρεις κάτι καλύτερο, γιατί αρκετά σε ανέχτηκε.

Κομπλιμέντα
Αν της πεις ότι είναι όμορφη, πας να τη ρίξεις στο κρεβάτι.
Αν δεν της κάνεις κομπλιμέντο, αδιαφορείς για κείνη και δεν θα φταίει αν πάει με τον πρώτο τυχόντα που θα της πει ένα γλυκόλογο.

Κλάμα
Αν κλάψεις, είσαι βουτυρόπαιδο.
Αν δεν κλάψεις, είσαι ένας αναίσθητος.

Γυμναστική
Αν γυμνάζεσαι και προσέχεις τη διατροφή σου, είσαι γυναικάς κι επιδειξίας.
Αν δεν γυμνάζεσαι, είσαι γουρούνι.

Λουλούδια
Αν της αγοράσεις λουλούδια, έχεις λερώσει τη φωλιά σου.
Αν δεν της πάρεις λουλούδια, είσαι άξεστος.

Στόχοι
Αν νοιώθεις περήφανος για τους στόχους που έχεις καταφέρει, είσαι επιδειξίας.
Αν είσαι μετριοπαθής, δεν έχεις φιλοδοξίες.

Πονοκέφαλος
Αν εκείνη έχει πονοκέφαλο, είχε μια δύσκολη μέρα.
Αν εσύ έχεις πονοκέφαλο, είναι μόνο μια πρόφαση, γιατί δεν την αγαπάς πια...

Πόσο δίκιο έχει ο φίλος στο συγκεκριμένο κομμάτι…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ο τελευταίος να κλείσει την πορτα...